Senoia en Atlanta
23 september 2024 - Atlanta International Airport (hartsfield Jackson), Georgia, Verenigde Staten
Zondag 22 september
Senoia en Atlanta
We starten de dag met het nieuwsbericht dat er afgelopen avond in Birmingham een schietpartij is geweest met minstens vier doden en eenentwintig gewonden. Dan komt het wel ineens heel dichtbij. Enfin, we gaan maar eens naar het ontbijt. Het is druk bij het ontbijt vanmorgen. Veel jeugd met bijbehorend lawaai. Terug bij de kamer werkt de sleutel niet dus M huppelt (met de lift) weer naar beneden waar de sleutel weer geactiveerd wordt. De koffers worden weer gepakt en we checken weer uit. Bye bye hotel op de heuvel. Na een klein uurtje rijden stoppen we bij de Starbucks voor koffie. Het duurt even voor we kunnen parkeren want het is nogal druk. Eenmaal binnen worden we niet geholpen. We moeten maar via de app bestellen en door de drive thru. Goeie actie (not). Dus verlaten weer zonder de koffie de toko weer en rijden naar de volgende. Die zit niet gek veel verder hiervandaan. Deze blijkt in de Target te zitten. Geen drama op zich ware het niet dat er iemand in z’n uppie staat en er net een dikke bestelling is gedaan. Gaan we ook niet op wachten. Omdat er een Dick’s zit lopen we daar snel even naar binnen maar helaas voor M ook zonder succes. Het zit niet mee. Bij onze afslag naar Bremen (we reizen heel Europa af lijkt het 😉) moet ook nog een Starbucks zitten dus wagen we daar zo nog een poging. Een klein half uurtje later zitten we dan eindelijk aan de koffie bij de Starbucks die óók in een supermarkt zit. Na de koffie rijden we door naar Senoia. Hier zijn veel opnames gemaakt voor The Walking Dead (een televisie serie https://nl.m.wikipedia.org/wiki/The_Walking_Dead_(televisieserie)). Eerst rijden we naar de filmstudio’s maar die zijn helaas gesloten. We rijden daarom terug naar Senoia zelf waar ook opnames zijn gemaakt. De auto kunnen we makkelijk parkeren en alles is geopend. Wat een gezelligheid. We zien een golfkarretje met een Rick lookalike en kunnen met hem mee een tourtje doen. Dat lijkt ons wel wat. Het is semi overdekt in de golfwagen dus dikke prima. De tour duurt anderhalf uur en we vinden het allebei reuze leuk. We herkennen een hoop, zeker met de plaatjes die “Rick” (Allen) laat zien. Na de tour lopen we nog even door de shop en schieten wat plaatjes in het dorp. Leuk stadje wel. Ondertussen zijn we ook wel dorstig en lopen naar Nic & Norman’s. Het is misschien wat vroeg maar we besluiten gelijk maar wat te eten. Hebben we dat ook maar weer gehad 😉 W heeft fish & chips en M zalm met aardappelpuree. M’s eten is oké maar de fish van W is met gebakken lucht. Als de serveerster komt vragen hoe het smaakt melden we het maar even. W krijgt gelijk nieuwe fish. Ze zijn wel attent op dat soort dingen. Een toetje hoeven we niet meer, we hebben genoeg gehad. We lopen naar de auto en rijden naar onze laatste bestemming deze vakantie, Atlanta. Het is veertig minuten rijden en het rijdt op zich wel aardig door op wat stoplichten na. De drukte valt reuze mee. We checken in en huizen voor de laatste keer in beneden halen we nog even thee en gaan daarna horizontaal.
Het weer: zonnig en warm 33C. Het is 6C boven de gemiddelde dagelijkse maximumtemperatuur!