Reisdag 🚢🚙

11 september 2026 - Dronten, Nederland

Vrijdag 11 september

Voor de wekker gaat zijn we al wakker. Als het kan willen we proberen een bootje eerder te pakken. Alles loopt voorspoedig en we rijden vlot weg. Bij de terminal kunnen we inchecken én doorrijden. Dat betekent dat we eerder meekunnen, prima. Het uit en in-laden gaat vlug en voor we het weten varen we al (rond 7.40 er stond echt 8.20 op het vertrekbord 🤷🏼‍♀️). We lopen een rondje boot en scoren een kopje thee. M wilde de ontbijtspullen nog uit de auto halen maar het dek was al afgesloten. Dan alleen maar thee eerst. De overtocht gaat soepel en we zijn ook snel van de boot af. Eerst de tank maar even volgooien. De eerste tankstelle rijden we per abuis voorbij maar daar trappen we maar één keer in natuurlijk 🤪 E10 is hier €2,22 tegen 2,35(NL)/2,36 (DK) 👍🏼 We doen gelijk even de bandjes op spanning want het lampje brandt (altijd als het wat kouder is 🤷🏼‍♀️). Ook smeren we, iets verderop, de broodjes. Die knabbelen we onderweg op. Dan volgen typisch Duitse autobahn kilometers met een paar keer stau en baustellen. Rond tienen rijden we Lübeck voorbij. Na Hamburg tijd voor koffie in de Autohof daarna chauffeurswissel. Hier ook ons (eerste?) buitje. Bij Jübberde doen we weer een chauffeurswissel. Daarna in één ruk door naar huis. Iets voor 16.00 rijden we de oprit weer op.

Het weer eerst zonnig later met bewolking en wat buien 21C