Frozen SP, Nashville, 9/11
12 september 2024 - Nashville, Tennessee, Verenigde Staten
Woensdag 11 september
Reisdag naar Nashville & 9/11
W heeft een deel van zijn verkoudheid doorgegeven aan M, die heeft nu wat last van keelpijn.
We ontbijten weer beneden. Er zit ook een hele volksstam Amish. Kinderen met kinderen…. Taaltechnisch is niet duidelijk wat voor taal ze spreken. Het klinkt niet Amerikaans in ieder geval.
Als wij uitchecken gaan zij ook net weg. Waarschijnlijk hebben ze geen rijbewijs want ze hebben een busje met chauffeur. Vandaag reizen we door naar Nashville. Dat doen we wel met een omweggetje naar Frozen Head State Park. Hier wordt jaarlijks de Barkley marathon (https://nl.wikipedia.org/wiki/Barkley_Marathons) gehouden. We willen graag naar het start/finish hek. Via nogal kruip door sluip door weggetjes (het lijkt wel een achtbaan) komen we weer op een doorgaande weg uit richting Knoxville. Daar stoppen we even voor koffie bij de Starbucks. De barista is nogal druk met de drive-thru orders dus duurt het laaaaaaaaang. We kunnen nog wel lekker even buiten zitten. Dan rijden we weer door, we hebben nog een aardig stukje voor de boeg. Bijna bij het SP aangekomen komen we lang een groot complex, het Morgan County Correctional Complex. Een maximaal beveiligde gevangenis met capaciteit van 2500 personen. Volgens wiki zitten er twee personen een levenslange gevangenisstraf uit zonder uitzicht op vervroegde vrijlating. Gauw verder rijden! We hebben ons huiswerk goed gedaan en vinden het hek makkelijk. We schieten (wel voorzichtig want de gevangenis is dichtbij 😉) wat plaatjes. Ook lopen we nog even een klein stukje het pad op. Lijkt niets op de 100 mijl die de deelnemers moeten lopen. En weer door! We hebben nog tweeëneenhalf uur voor de boeg. Het eerste stuk is weer kruip door sluip door en er liggen al behoorlijk wat blaadjes op de weg. Herfst! Uiteindelijk komen we weer uit op de doorgaande weg en komen we dus ook meer eet/drink gelegenheden tegen. Bij de Subway stoppen we even voor een drink/plas pauze. Het is te warm om buiten te zitten. Het is zonnig en warm maar geen schaduw. We blijven maar even binnen zitten en eten later in de auto nog een yoghurtje en muffin uit het hotel. We rijden weer verder en we krijgen een paar keer de melding dat de tijdszone is gewijzigd. Scheelt ons mooi weer een uurtje. Maar we krijgen ook een stormwaarschuwing voor hurricane Francine. Dat moeten we maar even in de gaten houden. Dichterbij Nashville wordt het flink drukker en het is even opletten. We hebben een hotel vlakbij het centrum geboekt. Die werd getipt door Thera (thanx!). Er is een shuttlebussen die elk half uur naar het centrum rijdt. Helemaal goed! Er is alleen een probleem bij het inchecken. Onze reservering wordt niet gevonden. Deze is blijkbaar niet doorgezet want we hebben wel een bevestiging. Uiteindelijk komt het allemaal goed. Wel krijgen we een kamer met twee queenside bedden in plaats van de geboekte kingsize. Maar dat kan ons niet zo heel veel schelen. We brengen de koffers weg en gaan dan met het shuttlebusje mee naar downtown. Eerst gaan we naar het Johnny Cash museum. Dat hebben ze leuk gedaan. We lopen er een tijdje rond. Dan verder over Broadway. Het eerste wat we zien is natuurlijk een Apple Store. Ff kijken 😉 Verder op Broadway is het een gezellige maar luidruchtige bedoening. Het zijn vooral cafés en restaurants met allemaal bandjes. Heel leuk maar ook erg hard. We kunnen elkaar op straat al nauwelijks verstaan. Omdat we een uurtje zijn verschoven qua tijd hebben we al een beetje trek. Hoe gezellig de tentjes in Broadstreet er ook uitzien, we kiezen toch voor iets minder luidruchtigs. We lopen iets verder door tot aan de Cumberland River en gaan dan naar het Hard Rock café. Niet zo origineel maar volume technisch wel okay. Na het eten zoeken we nog even naar een Starbucks maar die zijn al gesloten. We lopen weer terug naar de shuttlebus ophaal plek waar het busje net komt aangereden. Strakke planning. We gaan lekker in de chill stand.
Het weer: zonnig en warm 31C