Gatlinburg

11 september 2024 - Gatlinburg, Tennessee, Verenigde Staten

Dinsdag 10 september

Gatlinburg/Smoky Mountains/debat Harris-Trump

We starten deze zonnige dag weer met ontbijt. Dat wilden we eigenlijk buiten de deur doen bij Crockett’s Breakfast Camp maar die gaat pas om 9.00 open dus doen we maar een standaard ontbijtje in het hotel, ook prima. Na het ontbijt stappen we in de auto voor weer een rondje smokies NP. Eerst gooien we de tank nog even vol. Het is hier een stuk duurder dan onze laatste tankbeurt, $3,30. We rijden de  Roaring Fork Motor Nature Trail. Hieraan ligt nog een aantal stop puntjes die we willen zien. Het begint al goed met squirrels en een turkey. Er is een maximum snelheid van 20 mph maar we halen het nog niet tot aan de 10. Rustig rijden is één ding maar je kunt het ook overdrijven. Gelukkig haken er wat mensen af en zit er iets meer gang in. Prima tempootje zo. Dan moeten we weer even stoppen. Dit keer weer voor een beer met één kleintje. Die lopen lekker tussen de struiken eten te zoeken. Leuk dichtbij ook! We willen stoppen bij Grotto Falls maar eenmaal daar is de parkeerplaats vol. Ook verderop lukt het niet. Op een gegeven moment zijn we al zoveel verder dat we dat niet terug willen lopen want naar Grotto Falls toe is ook nog 4,2 km. Een andere optie is Rainbow Falls maar dat is van hetzelfde laken een pak, geen parkeerplaats beschikbaar in de buurt. Dit is een wandeling van 9,6 km dus extra km’s hebben we niet nodig. We rijden dus noodgedwongen door en de eerste stop mogelijkheid is bij Place of a Thousand Drips. Die drupt wel maar het zijn er geen 1000. Dat zal in het voorjaar misschien anders zijn. We stappen weer in en rijden verder tot aan Ely’s Mill. Hier wordt onder andere glas geblazen. We hopen op koffie maar dat zit er helaas niet in. Wel hebben we zelf nog wat meegenomen uit het hotel dus eten we in de auto een muffin. We zijn onderhand ook aan het einde van de loop en rijden terug richting Gatlinburg. Een extra rondje in de hoop dat er wel een parkeerplaats is gaat ons wat te ver. Het is waarschijnlijk alleen maar drukker geworden. We besluiten in Pigeon Forge te gaan kijken. Dat is hier niet zo ver vandaan. We zijn er met kwartiertje maar een echt (gezellig) centrum vinden we eigenlijk niet. Wel rijden we nog even Old Mill Historic Center in en parkeer de auto even. Het is nogal een suffe bedoening en we houden het snel voor gezien. In de auto eten we nog even een yoghurtje  (uit het hotel) voor we doorrijden naar de Starbucks, die hebben ze hier wel. We rijden ervoor naar de lokale super waar die in zit, kunnen we gelijk even wat boodschapjes doen. De barista is niet zo heel snel dus het duurt even voor we aan de koffie kunnen. Na de koffie en de boodschappen rijden we weer terug naar Gatlinburg om een plan de campagne te maken voor de rest van de dag en om de gear op te laden. We besluiten om naar Dick’s te rijden in Sevierville 26 km hier vandaan. We hopen op de nieuwste versie van de Saucony Speed hardloopschoenen. We stappen dus weer in de auto en gaan op pad. We komen nu ook langs Dollywood, het pretpark van van Dolly Parton. Voor de lol kijken we nog even wat het kost maar wij hebben er geen $92,- voor over. Bij Dick’s slagen we ook niet voor schoenen. Bij de Starbucks die tegenover Dick’s ligt halen we nog koffie en thee die we buiten in de schaduw opdrinken. We rijden weer terug naar het hotel waar we de auto parkeren en het dorp inlopen waar we nog winkeltjes in en uit lopen. Inmiddels is het ook tijd geworden om te eten en dat doen we bij Bubba Gump. Dit is de enige die we tegenkomen dus een “moetje”. Omdat we een spaarkaart hebben krijgen we ook nog $25,- verjaardagskorting 😁 Dikke prima. Het toetje hebben we gemist dus lopen we het dorp nog even in om een ijsje te halen. Daarna gaan we naar het hotel om het debat tussen Harris en Trump te kijken.

Het weer; zonnig en warm 30C