Reisdag naar Kellinghusen (D)
2 september 2026 - Kellinghusen, Duitsland
Woensdag 2 september
Reisdag naar Kellinghusen
De wekker is gezet op 6u00’ Even het nieuws luisteren dan start onze dag. Inpakken en weg zijn we. Iets later dan we wilden maar hé, we hebben vakantie. Er zijn twee opties om te rijden; via Zwolle of Groningen. We opteren voor Groningen en dat blijkt een prima keus i.i.g. tot aan Zuidbroek waar we de eerste koffiestop doen. Het rijdt goed door en bij Groningen is eea veranderd maar zeker ten goede. Ook vdV is nogal veranderd. Er rijdt net zo’n robotje als in Arlon (B), grappig. Na een korte stop vervolgen we onze route die ons nu snel richting grens brengt. We worden de snelweg af geleid. Er staat polizei te controleren. Gelukkig hebben we gele platen want alle Oostblokkers worden er uitgepikt lijkt het. Wij kunnen in ieder geval door. Tot vlak voor Bremen gaat het goed dan hebben we onze eerste serieuze stau/baustelle. Er staat een lint van vrachtwagens, echt giga veel. De andere twee banen rijden redelijk goed door. Bij het invoegen van drie naar twee banen is het nog even behelpen maar daarna rijdt het weer gewoon door. Tijd voor ☕️ Vlak na Bremen is er een tankstelle met koffie. Even de benen strekken. We eten nog een broodje en gaan dan weer onderweg. Al snel komen we in de buurt van Hamburg. Het is hier druk maar het is stukken beter dan de laatste keer dat we hier waren (8 jaar). Toen reden we van baustelle naar baustelle en was het een en al file rijden. Dit is echt 10 x beter! 👍🏼 We willen nog een stop van de snelweg af omdat de brandstof hier goedkoper zou zijn maar daar worden we even genept, blijkt toch iets duurder. Het tanken laten we dus nog even achterwege. Dat doen we als we op weg zijn naar het hotel in een dorpje. Niet heel veel goedkoper dan in NL (2,31 tegen 2,34) 🤷🏼♀️ We zijn iets eerder dan gepland maar rijden toch vast naar het hotel om te kijken of we al in kunnen checken. We komen op een oude kazerne en een van de gebouwen is ons hotel. Inchecken kan al en we gooien de koffers er vast uit. Een grote kamer met een grote douche. Niets te klagen en het ziet er netjes uit. Dikke prima. We krijgen een lijstje met restaurants in het dorp. Die gaan we vast even voor verkennen. Na een dagje auto is het wel lekker even de benen te strekken dus gaan we te voet. Het is een kleine 2 km dus prima te doen. Eerst komen we langs allemaal grote stenen met plakkaten van allerlei leger eenheden die hier gestationeerd waren. Dat zal voor het dorp wel een aderlating zijn geweest dat alles nu is opgeheven. De volgende “stop” is bij een uitzichttoren (Luisenberger Turm). Die zou open moeten zijn maar is het niet. Jammer, dan maar door verder het dorp in. Dat is nog best een aardig plaatsje. We doen thee op het (overdekte) terras van de eisbar. Lekker! Daarna lopen we nog even door het stadje. We vinden het wel leuk en is groter dan we dachten. Terug moeten we een beetje klimmen want vlak is het hier niet. We lopen via het militaire terrein terug. De bedoeling is om nog even langs de (overwoekerde) atletiekbaan te lopen. Dat lukt echter niet want er huizen hier allerlei bedrijven en het terrein is aardig afgezet. Jammer dan. Terug naar het hotel waar we nog even een stukje van de Vuelta kijken en even chillen.
De weersverwachting zegt droog voorlopig dus gaan we weer lopend het dorp in om wat te eten. We hebben ons oog laten vallen op de lokale Italiaan en daar aangekomen is er nog een tafeltje voor ons. De keuze is reuze en W kiest voor tagliatelle met zalm en garnalen, M kiest voor tortellini met ham (da’s een foutje want dat moest eigenlijk canneloni zijn). Enniewee, er komen twee grote goed gevulde borden op tafel waar we ons buikje meer dan vol mee kunnen eten. Een toetje is daarom overbodig en voor €35,- zijn we daar zeker niet aan verkocht. Lekker om nog even een wandelingetje naar het hotel te hebben. Zo zien we nog leuk twee hazen in het veld. Op de kamer doen we nog languit koffie en daarna niet zoveel meer. Morgen op tijd de wekker want ontbijten kunnen we tot 9u00’
Het weer; bewolking en het zonnetje wisselen elkaar af. Droog met 21C