Kopenhagen

8 september 2026 - Kopenhagen, Denemarken

Dinsdag 8 september

Kopenhagen

Vandaag hebben we maar een wekker gezet. Had niet gehoeven want we zijn op tijd wakker. M heeft niet al te best geslapen, het was warm vannacht. We ontbijten met broodjes en een lekker eitje. Opruimen en weg zijn we, op naar Kopenhagen. Het is een kleine veertig minuten rijden naar de P die W heeft opgezocht. Het rijdt best aardig door en we bereiken de P (van Q park) maar deze blijkt alleen te werken met een app die we niet hebben. Op naar een volgende dan maar. Zeven minuten later lukt het wel bij jeudas parking achter de Frederikskerk. Mooi herkenningspunt deze grote groene koepel. Op weg naar de kleine zeemeermin komen we al verschillende highlights tegen. De eerste uiteraard de Frederikskerk en de volgende is paleis Amalienborg. Hier staan ook wachten met grote mutsen net zoals in Londen. Zo langzamerhand komen we bij het park waar de zeemeermin staat/zit/ligt. Ze laten je er een leuk stukje voor lopen. Het beeldje zelf valt ons mee. We hadden verwacht dat het kleiner zou zijn. Het is wel heel druk. Busladingen vol worden er gedropt. Eerst maar eens tijd maken voor koffie (+ mokje van Denemarken 😁). Ook onderweg hier naar toe zien we weer veel; Gefion fontein, St. Albans kerk, opera gebouw (van afstand), Rosenborgslot en nog veel meer oude gebouwen. Nu al een leuke stad. We zien nog een dame die de hond met regenjas aan het uitlaten is 🤪 We hebben wel een klein buitje maar zo hard regent het nu ook weer niet. Vlakbij de Starbucks staat de/een Israëlische synagoge. Erbij staan twee met geweren bewapende mannen de boel in de gaten houden. We lopen er voorbij en gaan natuurlijk voor de koffie. Het is er niet zo druk en we hebben snel onze koffie. Beter dan in Odense 👍🏼 én we zijn weer een mokje rijker 😁 even rustig zitten en bijtanken. Ook hier is het warm (maar buiten is het ook niet koud). Na de koffie weer de hoogste tijd om verder te gaan. Via de Trinitatis kerk ook bekend als de ronde toren lopen we verder de stad in, met het winkelgebied. Nog meer oude gebouwen maar ook leuke (voor ons dan) winkels. On, Nike, Adidas. Bij Nike hebben we nog even een aardige babbel met de Nederlandse verkoper die in Zweden woont. We zien dat we net iets te vroeg zijn. Op 19 september is the world athletics road running championships Copenhagen 2026. Via de Østergade (de lokale P. C. Hoofdtstraat) gaan we verder naar Nyhaven. Oók een leuk stukje Kopenhagen. Maar ondertussen hebben we het wel zo’n beetje gezien. We gaan toch niet alles kunnen zien en zo hebben we nog een goede reden om nog eens terug te gaan. We zoeken de auto weer op (€32,- dat zijn grote steden tarieven) en rijden weer terug. Met een ommetje via Hørsholm. Het is een stop echter niet echt waard en we rijden nog iets verder noordwaarts langs de kust. Hier kunnen we Zweden zien liggen. Daarna willen we naar Hillerød om nog even rond te kijken maar het is gaan regenen en omdat we gisteren al voorverkend hadden besluiten we om door te rijden naar onze kamer ipv ons nat te laten regenen. Daar doen we nog even een kopje thee en gaan later voor het eten weer terug de stad in. Dit keer eten we bij Flammen. Dit is een Deense all you can eat grill buffet keten. Het ziet er goed uit en het smaakt ook meer dan prima. Echt iets voor K vinden we 😋 We laten het ons smaken en rijden daarna weer naar de kamer. Koffie en chill.

Het weer; bewolkt maar nog aardig op temperatuur. Later buien 20C