Monschau

2 september 2025 - Gerolstein, Duitsland

Dinsdag 2 september

Monschau

We starten de dag met een rondje lopen (weer een op en neertje maar nu de andere kant op). We horen wolven huilen. Moet wel in het adler en wolfpark zijn wat hier vlak achter ligt, voedertijd. Op de weg terug ziet W een ree. M ziet dat er nog een tweede staat. Leuk! Het is toch best pittig lopen zo met die heuvels, zijn we niet gewend.

Gauw ontbijten en dan op naar Monschau! Dat is een goed uur rijden hier vandaan. Het is behoorlijk kruip door sluip door en we komen door België. Eenmaal in Monschau parkeren we de auto langs de weg (uiteraard weer betaald) en we lopen het stadje in. Het is behoorlijk druk en heeft een hoog bloemkolen gehalte. Eerste stop is de toerist info. Daarna hoog tijd voor koffie! We lopen een rondje door het stadje. Ondanks dat het erg toeristisch is vinden we het de moeite van een bezoek wel waard. Het lijkt totaal niet op Monreal wat we eerder deze week bezochten. Als we denken dat we alles wel gezien hebben gaan we terug naar de auto en terug naar huis om de boodschappentas op te halen want die zijn we vergeten en we komen er toch langs. Voor dat we daar aan toekomen worden we door Ellen en broer Manfred uitgenodigd voor de koffie. Gezellig zitten we even buiten op het bankje te kletsen. We mogen niet klagen maar het is wel warm in de zon. ☀️ Als we uiteindelijk boven komen om de tas te pakken liggen er weer schone handdoeken en een klein potje eigen gemaakte jam voor de deur. Attent. Of we voor Ellen even een doosje eieren willen meenemen. Die is natuurlijk nog niet zo mobiel dus dat doen we graag. Via de korte route (rechterkant spoor) rijden we naar Gerolstein. Eerst broodjes halen bij de bakker daarna door naar de Edeka. We doen gelijk wat inkopen voor thuis want dat scheelt toch behoorlijk. Bij de DM (drogist) halen we nog wat Ricola’s voor in de auto. Terug rijden we weer via de korte route. Bij Ellen gooien we de eieren af. Tijd voor thee en op tijd voor de finish van de Vuelta. Dinsdag is onze makkelijker eet dag dus vandaag yoghurt met fruit en cruesli. We maken vast plannen voor de laatste dagen en breien zo weer een eind aan de dag.

Het weer; de dag begint fris maar als het zonnetje erbij komt is het heerlijk 20C