Trail de Sancerre
13 juni 2026 - Couloutre, Frankrijk
Zaterdag 13 juni
Trail de Sancerre
Vandaag de grote dag; de trail de Sancerre staat vandaag op het programma. Vanochtend hebben we daarom maar een wekkertje gezet. Die blijkt niet nodig, we zijn voor de wekker wakker. Vooral M heeft niet zo goed geslapen (wedstrijdstress?). We slingeren er een snel ontbijtje in. Crackertje kaas, kopje thee en vertrekken dan met de auto naar Sancerre. De navigatie heeft een mooie route bedacht en we komen een stuk over het parcours. Dat belooft wat! In Sancerre is het een drukte van jewelste en we moeten even zoeken voor een P-plaats. We worden doorverwezen naar P5. Van daaruit rijdt een pendel busje die ons vervolgens netjes naar het traildorp brengt. So far so good. W koopt nog een soft flask voor onderweg (hebben we wel meegenomen maar dachten deze vandaag niet nodig te hebben) en vullen deze met water. M heeft voor de 8 km geen extra flesje nodig denken we. Al snel is het tijd voor de start en W is los. M mag een kwartiertje later starten. Voor beiden is het parcours flink klimmen en dalen op een ondergrond nogal rotsig is. Ook het “mooie” zonnige weer maakt het flink zwaar. Beiden moeten we flink aan de wandel ipv hardlopen. Kortom het valt vies tegen. Bij de finish staan Ron en Mariëlle ons op te wachten en aan te moedigen. Leuk! Na de finish moeten we allebei even flink bijkomen. R&M gaan weer naar Couloutre want er wachten gasten. Wij moeten nog onze fles wijn ophalen. Op een andere plek krijgen we nog een glas en deze wordt gevuld met wijn naar keuze. Das toch wat anders dan een medaille. We gaan lopend op zoek naar de auto en wachten niet op de pendelbus. De route naar Couloutre moet wat worden aangepast omdat de halve stad is afgesloten maar de navigatie leidt ons er prima door. In Donzy stoppen we nog bij de Intermarche voor wat inkopen. Hoeven we straks niet meer de deur uit er een extra te rijden. Bovendien is het zaterdag en gaat de winkel eerder dicht. Win-win. In Couloutre worden we verwelkomd door R&M en drinken nog even wat dan gaan we naar ons eigen huisje lekker chill en douchen. Al snel is het tijd voor het eten. We hebben vandaag vooral zin in gemak dus wordt het Griekse yoghurt met fruit, cruesli en honing. Daarna nog koffie en kunnen we aan ons avondprogramma beginnen; boekje/puzzeltje. We maken het niet laat i.i.g.
Het weer; zonnig en (te) warm (9 graden hoger dan gemiddeld) 29C aan het eind van de dag in Couloutre