Couloutre
10 juni 2026 - Couloutre, Frankrijk
Woensdag 10 juni
Reisdag
Geen last van vakantie stress. Omdat we vroeg willen rijden hebben we de wekker gezet maar of die is niet gegaan of we zijn er doorheen geslapen. De “schade” valt gelukkig mee. Tien minuten later dan gepland rijden we weg. Het rijdt vlot door. Via Breda rijden we naar Antwerpen waar het wél druk is. We rijden een klein stukje file. Onze eerste stop is bij Waarloos. Zeg maar waardeloos want het restaurant is dicht. Ook bij het bijbehorende tankstation sloffen we niet. Er is een pinstoring en de koffieautomaten werken daardoor (?) niet. Na een sanitaire stop zetten we koffie in de auto (buiten vinden we het te fris). En door! Bij Brussel is het weer druk en rijden we nog een stukje file. Bij Charleroi stuurt de navigatie ons een klein stukje secundair. Dat is mooi, kunnen we gelijk even tanken ondanks dat het nog niet echt nodig is. Langs de snelweg zal het wel wat duurder zijn dan €1,75/L. Het is i.i.g. goedkoper dan thuis. We vervolgen de route weer en om 11.00 passeren we de Franse grens. Hoog tijd voor een koffie stop. De eerste laten we schieten, hiervoor moeten we van de snelweg af en daar hebben we geen zin in. Verder maar weer naar de volgende. Hiervoor moeten we ook van de snelweg af maar deze is vanaf de snelweg te zien dus dat vinden we prima (Woinic). Er staat een giga zwijnen beeld op een heuvel. Gauw naar binnen, we vinden het koud (14C). Na de matige koffie lopen we nog even naar het zwijn. Daarna weer door. Bij Sommesous doen we nog even een chauffeurs wissel. Nog een laatste stop en wisseling bij Villeroy. Daarna weer door en gaan we al snel van de péage af. €25,-, valt mee vinden we. Het laatste uur crossen we aardig kruip door sluip door bossig gebied en over landelijke weggetjes. Leuk! We zien al bekende dingen. Maar we zijn hier inmiddels voor de derde keer dus das niet zo gek. Om 16u15 rijden we bij Ron en Mariëlle het erf op in Couloutre en worden we hartelijk ontvangen. We praten even kort bij voor we onze spullen uitladen. Ze krijgen nog meer gasten en wij weten inmiddels de weg. We zitten weer in de fermette. Ron komt nog even houtjes brengen zodat we de temperatuur nog wat kunnen opstoken. Na het inruimen eerst maar eens een kopje thee en even met de beentjes omhoog. Voor het eten hebben we soep met broodjes, lekker makkelijk. Na het eten slingert W het vuur aan waar we lekker bij gaan zitten. Nog wat lezen en koffie en verder lekker niets. We duiken bijtijds in bed.
Het weer; voornamelijk bewolkt met een paar kleine buitjes. Wel fris met max 18C