Couloutre
11 juni 2026 - Couloutre, Frankrijk
Donderdag 11 juni
Na een lekker nachtje staan we fris op (letterlijk en figuurlijk). Het is weliswaar fris maar droog. We pakken de auto en rijden naar Donzy voor 🥖 en 🥐 🥐 De auto heeft ook dorst dus we rijden gelijk naar de Intermarche om te tanken. Zonder enig wild te spotten komen we weer bij ons huisje terug. Ontbijt! Om 10u45’ hebben we afgesproken met Ron en Mariëlle om koffie te drinken en ff bij te kletsen. We hebben daarom nog even tijd voor een wandelingetje om het ontbijt wat te verteren. Als we terug komen zet Mariëlle koffie en drinken we in de tuin koffie. Het zonnetje komt er af en toe bij en dat is lekker! We kletsen gezellig bij en R&M moeten weer aan het werk. Wij gaan naar Saint Fargeau. Ook daar weten we inmiddels de weg. Bij de patisserie doen we koffie+. We doen nog even een rondje stad en gaan weer naar de auto. Op naar Donzy voor boodschappen voor het avondeten. Het is een half uurtje rijden. Leuke weggetjes met een stukje route barrée maar met een stoplicht dus dat gaat prima. Als we na de boodschappen vanuit Donzy weer terug rijden staat er een vosje op de weg. Ons eerste wild na de grote bonte specht, eekhoorn en kolibrie vlinder. Toch altijd leuk. Bij ons huisje staan alweer houtjes klaar voor de kachel. De rups van de Hageheld die voor de deur ligt wordt door M veiliggesteld. Tijd voor thee in de zon op het terras! (Daar is een liedje van gemaakt “op het terras ergens in Frankrijk in de zon….”) Hier weer gezelschap van de kolibrivlinder en een hagedisje. Ondertussen is het ook etenstijd geworden. Vandaag staat er kalkoenfilet, Franse rösti en sla op het programma. Echt een vakantie maaltje. Het smaakt ons prima. W slingert de haard aan en we drinken nog een kopje koffie. Prima afsluiting van de dag.
Het weer; bewolkt maar de zon laat zich ook af en toe zien. Vanochtend fris met 9C maar later met de zon 20C