Memphis

15 september 2024 - Memphis, Tennessee, Verenigde Staten

Zaterdag 14 september

Memphis

Vandaag staat Graceland op de planning. We hebben kaarten voor 9.00. Niet heel vroeg maar voor de zekerheid hebben we maar wel de wekker gezet. Die blijken we niet nodig te hebben. Voor de wekker afgaat zijn we al wakker 😁 Het ziet er bewolkt en dreigend uit maar volgens de buienradar zou het droog moeten zijn en krijgen we vandaag alleen een aantal kleine buitjes. Eerst maar eens ontbijten. De keuze is niet reuze maar het voldoet. Het kan wel een doekje gebruiken (net als de rest van het hotel), het is een beetje plakkerig. Na het ontbijt pakken we de auto en zijn met een kwartiertje in Graceland. We parkeren op het grote terrein wat nog niet open is want er staan bij één van de twee opritten nog pionnen. Bij de tweede niet en er zit niemand in het hokje dus parkeren we maar. We hebben er zicht op de vliegtuigen van Elvis. Omdat we goed op tijd zijn lopen we nog even een klein rondje. Kunnen we vast wat opsnuiven. Als we naar de entree lopen komen we langs de inmiddels bezette parkeerhokjes. We melden ons nog even maar de dame in kwestie vindt het prima zo 👍🏼 Als zij het goed vindt vinden wij dat ook. Het scheelt ons $10,-  We lopen door naar de entree. Het is nog rustig. Een kwartier voor tijd verzamelen we bij het bord van waaraf de tour vertrekt. We staan lekker vooraan 😁 De kaartjes worden gescand en we worden de filmzaal ingeloodst. Daar krijgen we een korte film te zien met een stukje geschiedenis over Elvis en Graceland. Er zijn opvallend veel Nederlanders. Te herkennen aan het stem volume en het geduld 😉. Wat dat betreft zijn de Amerikanen een stuk beter en vriendelijker. We gaan de zaal uit en mogen op de foto, daarna gaan we een busje in. We kunnen kiezen voor een rondgang met tablet en koptelefoon of de bordjes lezen. We kiezen voor het laatste, hoeven we niet met een tablet te zeulen en hebben we onze handen vrij voor het maken van foto’s. Het busje brengt ons naar de overkant van de weg waar het landgoed ligt. Na een korte toelichting gaan we via de voordeur naar binnen. We zien een aantal woonvertrekken, de slaapkamer en de keuken. Daarna gaan we de trap af naar beneden waar onder andere de tv kamer en de pool kamer zijn. We worden naar buiten geloodst waar we zicht hebben op het zwembad en een aantal paarden. Het is ondertussen licht gaan regenen. Verder gaat het door de squash hal en daarna langs de begraafplaatsen. Nog niet zo lang geleden was het 47 jaar geleden dat Elvis is overleden. Er staan nog veel kransen en bloemen. We lopen terug naar de pick up plaats waar we nog wat foto’s van het huis kunnen maken. Terug aan de goede kant van de weg kijken we naar de auto’s en motoren. Het zijn er nogal wat. Dan komt er nog een afdeling motoren, pakken, platen en nog veel meer. Als we het allemaal gezien hebben vinden we het ook wel goed zo. Eerst maar eens koffie. Dat kan op verschillende plekken maar wij kiezen voor de diner. Een leuke plek en de koffie is er ook goed. Het is ondertussen goed druk geworden. De vroege entree was een goede keus! Na de koffie gaan we nog langs de vliegtuigen. Ook best bijzonder. Hierna houden we het voor gezien. We gaan terug naar de auto en rijden naar de Sun Studio. De Sun Studio staat wereldwijd bekend als de geboorteplaats van de Rock’n’roll”. Veel artiesten zijn hier ontdekt zoals B.B. King en Elvis Presley tot Johnny Cash en Jerry Lee Lewis. Van Blues en Gospel tot Country en Rock’n'roll. We kunnen zo goed als voor de deur parkeren, goeie actie van de navigator! Voor de volgende tour moeten we 40 minuten wachten maar dat vinden we niet zo erg. Ondertussen lopen we door de bar van de Sun studio en drinken een colaatje. De rondleiding zelf is leuk. Eerst gaan we naar boven waar verteld wordt over de historie van de Sun studio. Erg leuk gedaan. Vervolgens mogen we weer naar beneden waar de daadwerkelijke studio is. Ook hier eerst weer een verhaal over de plek. Ook weer erg leuk. Daarna krijgen we volop gelegenheid om foto’s te maken en vragen te stellen. M “zingt” nog even door de microfoon waar Elvis en alle andere artiesten ook door gezongen hebben. Een grappig idee. Ons volgende actiepuntje is de brug. Het is droog (sterker nog de zon komt er door en het is gelijk weer warm) dus nu moeten we de brug wel fatsoenlijk op de plaat kunnen vastleggen. We hebben een adresje bij een park dus daar navigeren we eerst maar eens naar toe. Er is wel een parkeerplaats maar met de kennis van gisteren trappen we daar niet nog een keer in. We rijden door naar de pyramide. Daar parkeren we de auto en gaan dan eerst naar het panorama dek. We moeten wel eerst in de rij voor een kaartje. Er zijn meer mensen met hetzelfde idee. Ook zit er maar eentje achter de kassa en de kassa te bedienen. Schiet niet op zo maar uiteindelijk komen we er wel 😁 Als we er wel weer klaar mee zijn gaan we weer naar beneden en lopen de stad nog even in. De auto laten we waar ie staat, prima zo. Eerst nog maar eens een kop koffie dus we gaan op zoek naar een Starbucks. Die is snel gevonden. Cappuccino en een mokje voor de verzameling. De koffie nemen we mee naar buiten voor onderweg. We lopen door de hoofdstraat die net als de rest van Memphis behoorlijk uitgestorven is. Op de bekende plekken na is het een beetje een dooie boel. We lopen nog even naar de loopbrug die naar het Mud Island Park loopt. Ook al uitgestorven op zwervers na die ook de oude monorail gebruiken als slaapplek. Van hieruit hebben we wel een aardig zicht op de brug. We lopen niet helemaal tot het eiland. Als we het gezien hebben lopen we terug richting auto. Het wordt nu echt pittig warm maar we klagen niet. Dit is toch echt beter dan regen. We rijden terug naar het hotel om even bij te tanken en onze gear weer op te laden. Kunnen we gelijk kijken wat en waar we straks willen eten. Onze keus valt op Longhorn steakhouse. In het verleden hebben we daar ook al eens gegeten en dat was prima. Het is 20 minuutjes rijden dus dat is wel te overzien. Het eerste stuk wat we rijden is hetzelfde als vanmorgen. Waar vanochtend een ongeluk was gebeurd zien we nu alleen nog  maar sporen. Het blijkt dat er weer een staatsgrens over gaan, Mississippi. Die staat wel op de planning maar niet perse voor vandaag 😁 Die hebben we mooi vast te pakken, weer een staatje afgevinkt ✅ Aangekomen bij Longhorn is het nogal druk. We melden ons bij de balie maar als we hier willen eten moeten we wel 35 minuten wachten. Dat is niet voor het eerst vandaag dus dat nemen we voor lief. We wachten buiten op het bankje tot we worden geroepen en dat duurt maar een klein half uurtje. Valt mee dus. We krijgen een booth, lekker Amerikaans. We nemen een lekker stukje vlees met broccoli en salade (M) en frietjes en salade (W). Smaakt ons goed, we hadden er zin in. We rijden in het schemer weer terug naar het hotel. Kopje thee mee en lekker languit.

Het weer; de dag start bewolkt en in Graceland een buitje. 25C (maar het voelt warmer)