Tupelo & Winona
16 september 2024 - Winona, Verenigde Staten
Zondag 15 september
Tupelo en Winona
Vanochtend slapen we een beetje uit en pakken we het standaard ritme weer op met ontbijt.
Het is droog maar ziet er dreigend uit. De weersvoorspelling voor vandaag is niet zo best. Er staat dan wel een reisdag op de planning maar met regen is het toch wat intensiever rijden. We hebben een iets andere planning dan we hadden. We willen nog naar het geboortehuis van Elvis in Tupelo. Als we daarna nog door willen rijden naar Vicksburg wordt het wel een hele lange auto dag/rit.
Eerst maar eens uitchecken en de boel weer in de auto laden. Van alle hotels was dit tot nu toe de minste. Hoe ze aan een 8,6 komen is ons een raadsel. We zijn weer onderweg en al snel passeren we de staatsgrens van Mississippi. Onze eerste stop is in Holly Springs. Een typisch zuidelijk stadje met statige panden en kleine kerkjes. Het ziet er inderdaad erg leuk uit maar omdat het regent gaan we er niet uit. Wel schiet W een eental plaatjes en we rijden een rondje door het stadje. Jammer van het weer. We rijden weer verder richting Tupelo en het begint alleen maar harder te regenen, getsie. Onze volgende stop is koffie. Het ziet er niet naar uit dat er een Starbucks aan zit te komen dus doen we een stoppe bij de eerst volgende Cracker Barrel. Normaliter een prima plek voor ontbijt maar dat hebben we al op. We willen alleen koffie. Dat kan maar ze vinden het wel raar 😉 en op alles wat M zegt volgt een “yes ma’am”. Na de koffie lopen we nog even door de winkel, altijd leuk. Jammer dat de koffer zo klein is en je maar weinig vloeistof mee mag nemen. Er zijn hele leuke spulletjes voor Halloween en kerst. Onze eerste stop in Tupelo wordt toch de Starbucks. Koffie bij de Cracker Barrel is leuk en best oké maar toch niet je van het voor deze verwende sikjes. Na de koffie gaan we eerst naar de hardware store waar Elvis’ eerste gitaar vandaan kwam. De auto kunnen we vlakbij parkeren. Onder de plu lopen we naar de winkel. Uiteraard is deze op zondag gesloten. Handige actie van ons en iets minder goed over nagedacht. Ook hier lopen we nog een klein rondje maar er is verder niet zoveel te beleven. In de auto maar weer en op naar het geboortehuis. Dat is nog gesloten maar gaat wel zo open. We hoeven er niet perse in en ons eigen rondje wel. Langs het kerkje naar het huisje. Dat is niet vet groot. M zit even op de schommelstoel op de porch. Ook lopen we nog even langs de eerste auto van Elvis. Die kocht hij als tweedehandsje hoorden we gisteren en zette hem bij het hotel zo neer dat hij er de hele nacht naaf kon kijken. Hij kon er niet van slapen. We gaan weer verder. Dat doen we secundair via de Natchez Trace Parkway. Wel zo leuk. We zien eerst een swamp (of komt het van de vele regen van de afgelopen dagen?), daarna een husje turkeys en op de valreep nog een hertje. Verder is het bosbosbosbosbos en af en toe katoen. Later draait dat om naar meer katoen en iets minder bos.
We zijn nu snel op ons overnachtingsadres in Winona. Het hotel is snel gevonden en we kunnen al inchecken. Het hotel is al in herfst/halloween styl. Ziet er wel gezellig uit. Onze kamer heeft weer een apart zitje, lekker ruim. We brengen de koffers weg en gaan dan even het stadje in. Winona staat bekend als "The Crossroads"; de kruising van de Amerikaanse Interstate 55 en de Amerikaanse snelwegen 51 en 82 lopen hier doorheen. Het inmiddels verlaten depot in Winona was tot 1995 een halte voor de stad New Orleans. Het is een leuk plaatsje en wat nog leuker is, het is droog! Dus lopen we even een rondje langs het verlaten spoorterrein en de omgeving. Onze lunch hebben we gemist en voor het avondeten is het eigenlijk nog iets te vroeg. Toch hebben we trek dus besluiten toch maar te gaan eten. Het wordt een lun-ner bij de lokale pizzeria. Daar schuiven we aan bij het pizza buffet. Weer eens wat anders, all you can eat pizza. Het smaakt wel goed en we kunnen ook gebruik maken van het salade buffet maar dat spreekt ons niet zo aan omdat het meeste uit blik komt. W neemt nog een slice toetjes pizza (zoet belegd en niet echt pizza). Met de buikjes weer gevuld vertrekken we weer. Op de kaart heeft W de track zien liggen. Misschien is dat iets om nog te gaan lopen. Eerst maar eens verkennen. Het ziet er goed uit, misschien iets voor straks. We rijden terug richting hotel waar we eerst tanken ($2,63 per gallon). Ondertussen begint het ook weer te regenen. Geen loopweer vinden we. We trekken ons terug op onze kamer waar W nog even de stoute schoenen aantrekt om op de loopband nog een stukje te lopen (7km). Zo breien we een eind aan deze dag.
Het weer; nogal vochtig, op een enkele opklaring na regen. 25C