Drie in de pan
27 augustus 2025 - Gerolstein, Duitsland
Woensdag 27 augustus
Geierlay hangbrug, Cochem en Monreal
Vandaag willen we naar de Geierlay hangbrug omdat het nog een droge dag is. Voor de zekerheid hebben we daarom een wekker gezet maar die hebben we wederom niet nodig. Douchen (prima doucheje!) en ontbijten. Gisteren hadden we de broodjes al gehaald dus dat is snel geregeld. Het is nog wat te fris om buiten te zitten maar de zon doet al goed z’n best ☀️ De oude caravan is net opgehaald zien we. Iets meer ruimte om met de auto weg te rijden. We hebben nog even een babbel met Ellen voor we vertrekken. De route is mooi door heuvelig landschap. We rijden nog een stuk snelweg maar het laatste stuk is weer lekker scenic. In Mörsdorf parkeren we de auto op P1 (betaald) en lopen dan de 1,8 km. De route staat aardig aangegeven en we zijn niet de enigen. Al snel bereiken we de brug. Deze is 360 meter lang en 100 meter hoog. En een stuk langer dan het kleine broertje in Vancouver, de Capilano bridge met 134 meter. We steken de brug over om het eens van de andere kant te bekijken en gaan vervolgens weer terug. Het wiebelt lekker heen en weer 😁 De zon schijnt inmiddels volop en het is behoorlijk van de warme. We lopen terug naar Mörsdorf waar we een kop koffie halen, zijn we wel aan toe. Daarna terug naar de auto op naar de volgende stop, Cochem. Het is weer een fraaie heuvelige route met bijna haarspeldbochten. Vlak voor Cochem doen we nog een tank stop (1,57). En verder gaat het weer. In Cochem komen we (weer) aan de moezel. We volgen de bordjes P en steken de rivier over. In het voorbij gaan zien we de burcht al. Das een mooierd! De P vinden we snel maar er loopt iemand vreselijk te trutten en het duurt even voor we naar binnen (overdekte P) kunnen. De plekken zijn vrij smal maar het lukt ons om een passend plekje te vinden. We lopen de stad in. Het is nogal druk maar ook mooi! Veel vakwerk huizen ook op de Grote Markt. We lopen via de markt naar de moezel waar we nog wat plaatjes schieten. Ook vinden we hier een plekje voor de lunch. Flammkuchen voor allebei. We bestellen allebei een halve en er wordt meegedacht. We krijgen een hele die we kunnen delen 😁👍🏼 helemaal goed! Na deze stop lopen we nog wat verder langs de moezel richting burcht het laatste stuk weer door de stad. We lopen niet helemaal tot de burcht maar keren om en lopen weer door de stad terug naar de auto. Het parkeergeld viel nogal mee, 1,80 moet je bij ons mee aankomen. Op naar de volgende stop, Monreal. Lekker kruip door sluip door. Het begint ondertussen wel wat dicht te trekken maar de temperatuur is nog steeds goed. Na een aantal haarspeldbochten arriveren we in Monreal. De auto kunnen we langs de straat met een parkeerschijf parkeren. Dikke prima. We lopen het stadje in. Daar staan in de smalle straatjes de nodige vakwerkhuizen, erg mooi zo. Boven de stad staan nog ruïnes van de kastelenLöwenburg en Philippsburg. Een aantal keer steken we ook Elzbach (riviertje) over. Er zwemmen ook vissen in en het lijken wel forellen. We vinden het leuk en lopen wat rond en gaan langzamerhand weer richting auto. Kruip door sluip door gaan we weer terug richting Pelm. Onderweg hebben we onze eerste bui, getsie. Het koelt gelijk een stuk af. We rijden door Pelm gelijk door naar Gerolstein om nog wat boodschappen te doen bij de Edeka. Brood voor morgen halen we bij de bakker die een paar winkels verderop zit. Daarna gaan we weer terug naar ons huisje. Thee drinken en ff chill. Het is is gemakkelijk vandaag. M voelt de tiramisu nog zitten dus hebben we vruchten, yoghurt en cruesli gescoord vanmiddag. Dat smaakt ons goed. We drinken nog koffie en maken plannen voor morgen. Daarna sluiten we de luiken en breien een eind aan de dag.
Het weer; zonnig en warm 28C later wat meer bewolking en een paar buitjes