Reisdag naar Pelm

26 augustus 2025 - Gerolstein, Duitsland

Dinsdag 26 augustus

Reisdag

De wekker die we gezet hebben is niet nodig. Onze innerlijke klok werkt blijkbaar nog prima. Douchen, ontbijten, inpakken, fietsen mee en weg zijn we. Iets later dan gepland maar gelukkig hebben we geen haast. Via Kampen-Zwolle rijden we richting Arnhem. We zien langs de weg al wat stukjes bloeiende heide, fraai. Onze eerste stop doen we bij Duiven (vdV). Na deze stop zijn we al snel bij de Duitse grens. Hier komen we in onze eerste stau. De politie/douane controleert maar wij kunnen gewoon door. Net na de grens zien we ons eerste wild, een reetje. Al snel komen we bij de eerste baustelle met bijbehorende stau. Het rijdt nog redelijk door. Net als de volgende filevormingen. Onze volgende stop is rond lunchtijd bij de rasthof Ohliger Heide. Een bockworstje met een broodje gaat er wel in. Ook even de benen strekken. Verder gaat het weer. Het rijdt redelijk voorspoedig. Het laatste stuk lekker binnendoor en al snel zijn we in Pelm waar we hartelijk worden ontvangen door gastvrouw Ellen. Het appartement is in de oude schuur waar in totaal drie appartementen zijn. Verder kunnen we nog gebruik maken van de wasmachine en is er nog een grote gezelschapsruimte. Het ziet er allemaal netjes uit. De oude caravan die voor de deur staat gaat morgen weg maar we maken nog wel even een foto van dit vier sterren onderkomen 🤪 We huizen in en gaan daarna richting Gerolstein voor inkopen en om de boel te verkennen. Dus stappen we weer in de auto en rijden naar Gerolstein. Daar zijn we snel en we parkeren de auto tegenover het station (eerste uur gratis). Van daaruit lopen we het stadje in. Ziet er gezellig uit. We lopen wat rond en pakken een terrasje mee voor een echte Gerolsteiner sprudel (water met bubbels). Er wordt hier bronwater gewonnen. Vanwege het mooie weer zitten we lekker op het terras. Als de drankjes op zijn rijden we verder Gerolstein in naar de supermarkt om wat inkopen te doen. Snel gevonden en goed geslaagd! Het valt ons wel op dat de levensmiddelen hier goedkoper zijn dan bij ons. Om de hoek van de super zit Due Amici, ons eet adres voor vandaag. We rijden de auto een P-plaats verder (hier hoeven we geen schijf uit te leggen en kunnen we rustig eten 😁). Omdat er nogal wat wespen actief zijn opteren we voor een tafeltje binnen. W gaat voor de tagliatelle en M voor zalm. Ondanks dat het behoorlijke porties zijn gaan we toch nog maar voor een toetje. Tiramisu (ook niet te weinig). Na de afsluitende cappuccino pakken we de auto weer naar huis. Daar chillen we nog even in de schommelstoel op het terras. Prima eerste dagje zo.

Het weer; zonnig en warm 26C