Sluis
18 augustus 2026 - Sluis, Nederland
Dinsdag 18 augustus
Vanochtend toch maar even een wekkertje ⏰ gezet. We willen niet te vroeg weg ( na de spits) maar toch. Aldus geschiedde en rond negenen rijden we weg. Na 21 ooievaars (totaal 29) en een baustelle op de Gooiseweg rijden we richting Utrecht. Koffiestop bij Meerkerk (Starbucks). Hier net ook nog de 3 ooievaars gezien. Ze zullen al wel aan het verzamelen zijn. Na de koffie zien we nóg 5 ooievaars. Het is aardig rustig op de weg en we kunnen lekker doortuffen. Het stuk tolweg blijkt gratis. We moeten wel door een slagboom maar tarief is nul 😁 Meevallertje. Eenmaal in Sluis rijden we eerst naar het hotel. Die zit mooi centraal in Sluis. We hebben geluk want het is avond markt vandaag (is wel de hele dag dus de naam is wat verwarrend). Het is een drukke maar gezellige boel zo te zien. Bij het hotel parkeren we en checken we vast in. De sleutel krijgen we vast mee en vanaf drie uur kunnen we de kamer in. Gaan we mooi eerst naar Thera. Die zit hier vlak achter. We worden hartelijk ontvangen en krijgen een rondleiding door het project huis. Flinke klus! Er wordt hard gewerkt. We kletsen bij onder het genot van koffie/thee. Tegen drieën vertrekken we richting hotel om de koffers af te gooien. We hebben zicht op het huis van Thera 👋🏻 We huizen in en gaan daarna Sluis in. Het is een drukte van belang maar wel gezellig met een echte ouderwetse braderie. Er is ook een soort vismarkt zoals we dat kennen vanuit zuid Europa. Op iets andere schaal maar wel met veel keus. Leuk én druk. We zetelen op een terrasje voor koffie met een wafel. 🧇 Kunnen we even mee vooruit. Daarna struinen we nog wat door Sluis. Af en toe is het schuifelen vanwege de drukte maar het is gezellig zo. Tegen etenstijd zoeken we Kaai 10 (tip van Thera) om wat te eten. Het blijkt een prima keus. Na een lekker maaltje en daarna nog een toetje (doe’s gek) wandelen we nog een stukje om wat calorietjes te verbranden. Langs het beeld van van Dale (wie kent ‘m niet de dikke van Dale) lopen we naar de Westpoort. Daarna over de dijk weer richting centrum en via de restanten van de St. Janskerk weer terug naar het hotel. Ondertussen is het wel droog maar ook benauwd geworden met 23C. Kopje thee en even het nieuws kijken.
Voor wat meer geschiedenis over Sluis zie de wiki pagina; https://nl.wikipedia.org/wiki/Sluis_(stad)
Het weer; onderweg naar Sluis eerst regen daarna buien. In Sluis nog wat miezer buitjes daarna bewolkt maar droog en later wat benauwd met 23C