Atlanta
5 september 2024 - Atlanta, Georgia, Verenigde Staten
Woensdag 24 september
Atlanta
We hebben een lekker nachtje gemaakt maar zijn toch vroeg wakker. Nog even tijd trekken dan douchen en op naar het ontbijt. Die doen we voor het gemak in het hotel. Lekker zelf wafels maken. Echt Amerikaans weer. We gaan op pad. Als eerste staat het Sweet Auburn District op de planning. Het is in principe op loopafstand dus gaan we te voet op pad. Het is nog vroeg en daarmee ook rustig. Als eerste komen we een markthal tegen. We wippen even binnen. Het doet ons denken aan de Portugese markthallen. Er wordt allerlei groente, vlees en vis verkocht. Leuk maar we hebben er niets van nodig dus lopen we weer verder. We zien weer veel daklozen. Een triest gezicht. Vriendelijk zijn ze ook want eentje loopt met ons mee om de weg te wijzen naar de kerk van Martin Luther King (MLK). Er is zelfs een Visitor Center (VC). Deze is nog gesloten dus lopen we via de kerk naar de laatste rustplaats en het geboortehuis. De kerk is maar beperkt open (blijkt later)en het geboortehuis wordt opgeknapt en is momenteel ook niet toegankelijk we lopen weer terug naar het VC die inmiddels open is. Daar lopen we rond en krijgen zo een indruk van het leven van MLK. Via de Sweet Auburn trail lopen we terug richting downtown waar we uiteindelijk uitkomen bij Olympic Park met de olympische ringen (1996). We zijn wel dorstig geworden dus doen we eerst een koffiestop. Daarna lopen we door naar het park. We schieten wat plaatjes en lopen door het park waar ook nog een VC is. Wel aardig maar niet heel bijzonder. We vervolgen onze weg richting Coca Cola. Als we daar zijn gaan we toch maar naar binnen. Was misschien niet perse de bedoeling maar we hebben de tijd en het lijkt ons wel leuk. Dat blijkt ook zo te zijn. Er is van alles te zien en de hele coca cola historie wordt verteld. Ook kan er geproefd worden van van alles en nog wat. Hebben we de suikertaks we bereikt vandaag. Om wat te compenseren doen we bij Costa nog een koffie+. Die drinken we buiten op het terras in de schaduw op. Het zit hier wel lekker maar hoogste tijd om weer in de benen te komen. Eerst even terug naar het hotel om wat spullen weg te brengen en de telefoon van M even op te laden. Kijken we gelijk even naar het laatste nieuws. Er is een high school shooting geweest net ten oosten van Atlanta. Ze leren het ook nooit hier. Als we de spullen gedropt hebben gaan we weer op pad. Het is ondertussen flink warm geworden dus we proberen zoveel mogelijk in de schaduw te lopen. Er staan nog wat filmlocaties op het programma. Eerst lopen we naar het Marriot hotel. Hier zijn opnames gemaakt voor de Hunger Games (het tributen centrum). Het is goed herkenbaar en ook een mooi hotel! Volgende keer misschien 😉 De volgende stop is het viaduct waar de startopname van de Walking Dead is gemaakt. Het is wel een stukje lopen en niet overal is schaduw en we vinden het wel van de warme. De foto’s vinden we wel geslaagd 😁 Omdat we in de buurt zijn lopen we nog even naar de giftshop bij MLK. Die is open inmiddels. Ook hier nog eea te zien over MLK maar ook zijn vrouw en Rosa Parks hebben een eigen stuk tentoonstelling de giftshop/bookstore stelt ons wat teleur. We zoeken de warmte weer op en lopen weer terug richting hotel. Daar halen we nog even wat te drinken voor op de kamer en frissen ons wat op. Het is misschien wat vroeg maar we hebben wel trek. Dus trekken we de schoenen aan en gaan de stad weer in. Vanmiddag zagen we het Hard Rock Café en daar hebben we wel zin in. Omdat we wat aan de vroege kant zijn is het nog niet zo druk. Vinden we niet zo erg. Allebei hebben we een burger en terwijl we wachten tot ze klaar zijn kijken wij een beetje rond. Hoe komen ze toch aan al die spullen die er hangen? De hamburgers gaan erin als zoete koek maar een toetje hoeven we niet meer. We gaan de straat weer op en lopen nog een rondje. In het Marriott zat een Starbucks zagen we vanmiddag en daar willen we de dag wel mee afsluiten. Als we er aankomen blijkt die al te zijn gesloten. Jammer dan. Dan maar terug naar het hotel, daar zit er ook eentje. Deze blijkt wel open en de cappuccino nemen we mee naar boven waar we nog wat chillen en dan een eind aan de dag breien. Met ruim 30.000 stappen op de teller (M) en 25.500 (W) vinden we het wel welletjes.
Het weer; de dag begint voor het gevoel frisjes naar de temperatuur loopt al snel op naar een max van 29C